החומרים לטופו במרינדה:
300 גרם טופו פרוס לפרוסות של ½ ס"מ
3 ס"מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף וחתוך גס
2 שיני שום קלופות
1/3 כוס עלי כוסברה
½ כוס רוטב סויה קיקומן
½ כוס מיץ לימון
1 כפית וחצי מלח
½ כפית סוכר
½ כף כמון טחון
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות שמן סויה
חומרים לתבשיל ירקות:
900 גרם מים
200 גרם ( 2 יחידות) גזר חתוך לרצועות
100 גרם ( 1 יחידה קטנה) פלפל אדום חתוך לרצועות
100 גרם ( 1 יחידה קטנה) פלפל צהוב חתוך לרצועות
200 גרם (כ-2 יחידות ) זוקיני חתוך לרצועות
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסים
100 גרם ( 1 חופן קטן) נבטים סינים
אופן ההכנה:
מכינים את המרינדה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הג’ינג’ר, שום וכוסברה וקוצצים 3 שניות/ מהירות 10. מורידים מדפנות הקערה את הירקות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 3 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתרת החומרים למעט הטופו ומערבבים 20 שניות/ מהירות 8.
- מניחים את הטופו במרינדה בקערת ערבוב בצד למנוחה של שעה לפחות.
- מסננים את הטופו ושומרים את נוזל המרינדה.
מכינים את המנה:
- יוצקים מים לקערת התרמומיקס. מניחים את כל הירקות יחד עם הטופו בשני מגשי הוורומה. מניחים את כלי הוורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומאדים 28 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
- מגישים את הירקות יחד עם הטופו, מזלפים מהמרינדה מעל התבשיל ומגישים חם.
FEINTIP
הכינו את המנה עם כל ירק שאתם אוהבים ( ברוקולי/ אפונת גינה/ שעועית ירוקה ) והגישו את המנה לצד אורז מלא/ קינואה או ככה בלי תוספת.