חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

תבשיל ירקות וטופו

כמות: 4 מנות

החומרים לטופו במרינדה:

300 גרם טופו פרוס לפרוסות של ½ ס"מ

3 ס"מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף וחתוך גס

2 שיני שום קלופות

1/3 כוס עלי כוסברה

½ כוס רוטב סויה קיקומן

½ כוס מיץ לימון

1 כפית וחצי מלח

½ כפית סוכר

½ כף כמון טחון

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפות שמן סויה

חומרים לתבשיל ירקות:

900 גרם מים

200 גרם ( 2 יחידות)  גזר חתוך לרצועות

100 גרם ( 1 יחידה קטנה) פלפל אדום חתוך לרצועות

100 גרם ( 1 יחידה קטנה)  פלפל צהוב חתוך לרצועות

200 גרם (כ-2 יחידות ) זוקיני חתוך לרצועות

250 גרם פטריות שמפיניון  פרוסים

100 גרם ( 1 חופן קטן) נבטים סינים

אופן ההכנה:

מכינים את המרינדה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הג’ינג’ר, שום וכוסברה וקוצצים 3 שניות/ מהירות 10. מורידים מדפנות הקערה את הירקות בעזרת מרית התרמומיקס  לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 3 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים למעט הטופו ומערבבים 20 שניות/ מהירות 8.
  3. מניחים את הטופו במרינדה בקערת ערבוב בצד למנוחה של שעה לפחות.
  4. מסננים את הטופו ושומרים את נוזל המרינדה.

מכינים את המנה:

  1. יוצקים מים לקערת התרמומיקס. מניחים את כל הירקות יחד עם הטופו בשני מגשי הוורומה. מניחים את כלי הוורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומאדים 28 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
  2. מגישים את הירקות יחד עם הטופו, מזלפים מהמרינדה מעל התבשיל ומגישים חם.

FEINTIP

הכינו את המנה עם כל ירק שאתם אוהבים ( ברוקולי/ אפונת גינה/ שעועית ירוקה ) והגישו את המנה לצד אורז מלא/ קינואה או ככה בלי תוספת.

מתכונים נוספים