החומרים:
400 גרם שמן חמניות
40 גרם מיץ לימון
75 גרם שיני שום קלופות
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- שמים שמן ומיץ לימון בקערת הערבוב ומערבבים 1 דקה/מהירות 4 מעבירים לקנקן ושומרים בצד.
- שמים שיני שום, מלח ו-50 גרם תערובת שמן ומיץ לימון ומערבבים 3 דקות/מהירות 5
- דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומערבבים 1 דקה/מהירות 6 אם לא נוצר ממרח משחתי, מערבבים שוב 1 דקה/מהירות 6.
- נגד דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומערבבים נגד כיוון השעון/מהירות 3.5 (כ-4 דקות). יוצקים באיטיות רבה, במהלך הפעולה, את יתר תערובת השמן ומיץ הלימון על מכסה קערת הערבוב, כך שתטפטף לאט סביב כוסית המדידה בזרם דק על הלהבים המסתובבים. מעבירים לקערה ושומרים במקרר עד לשימוש.
FEINTIP
- הגישו לצד בשר או עוף צלויים