החומרים:
400 גרם קמח תירס לבן של PAN (ניתן למצוא בחנויות המתמחות)
700 גרם מים
1 כפית מלח
20 גרם שמן זית
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות כאשר משטח ה- Fast&Crust מונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.5. מעבירים לקערה ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
- מכדררים מהבצק כדורים במשקל של כ-100 גרם ומשטחים לדיסקית שטוחה.
- מחממים Fast&Crust נוסף מעל הכיריים, משמנים קלות בשמן זית ומטגנים מעליו את ה Arepas, 2 דקות מכל צד.
- מעבירים את ה Arepas המטוגנים לתבנית ואופים בתנור על Fast&Crust למשך 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומגישים חם.
אופן ההכנה ללא תרמומיקס:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות כאשר משטח ה- Fast&Crust מונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
- מכניסים לקערת מיקסר, המצויד בוו הלישה, את כל חומרי הבצק ומערבבים 2 דקות במהירות גבוהה,מעבירים לקערה ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
- מכדררים מהבצק כדורים במשקל של כ-100 גרם ומשטחים לדיסקית שטוחה.
- מחממים Fast&Crust נוסף מעל הכיריים, משמנים קלות בשמן זית ומטגנים מעליו את ה Arepas, 2 דקות מכל צד.
- מעבירים את ה Arepas המטוגנים לתבנית ואופים בתנור על Fast&Crust למשך 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומגישים חם.
FEINTIP
מכיוון שבקמח תירס אין גלוטן, ה Arepa הוא תחליף מצויין לפיתות ולחם עבור חולי צליאק ואחרים הנמנעים מאכילת גלוטן. אין בעיה להכין כמות גדולה, להקפיא ולחמם בשעת הצורך במחבת או בתנור.