חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

Guiso de legumbres – נזיד קטניות ובשר ארגנטינאי

כמות: 12 מנות

החומרים:

200 גרם שעועית בובס לבנה

200 גרם גרגרירי חומוס

1,200 גרם מים + 12 גרם מלח להשרייה

שמן קנולה לטיגון

500 גרם בשר צלעות חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

2 בצלים לבנים קלופים קצוצים לקוביות בגודל ½ ס"מ

10 שיני שום קלופות ופרוסות

3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

3 נקניקיות צ’וריסוס חתוכות למקטעים באורך 3 ס"מ

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות מלח עישון (או תבלין עישון)

3 עלי דפנה

2 כפות אורגנו קצוץ

ליטר וחצי עגבניות מרוסקות

200 גרם עדשים שחורות מושרות במים לשעה ומסוננות

2 ליטר ציר ירקות

עלי פטרוזיליה להגשה

אופן ההכנה:

  1. משרים שעועית בובס וחומוס בשתי קערות נפרדות עם 600 גרם מים ו-6 גרם מלח למשך 24 שעות ומסננים.
  2. מחממים סיר גדול רחב, מוסיפים מעט שמן לטיון וצורבים היטב את קוביות הבשר מכל צדדיהן. מוציאים את הבשר הצלוי לקערה נפרדת ושומרים בצד.
  3. מכניסים לסיר החם בצל, שום וגזר ומטגנים 5 דקות.
  4. מוסיפים תפוח אדמה, בטטה, פלפל אדום, צ’וריסוס, מלח, פלפל שחור, מלח עישון ועלי דפנה. מאדים תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.
  5. מוסיפים את יתר החומרים ואת קוביות הבשר הצלויות ומערבבים.
  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התבשיל במשך שעתיים או עד שהירקות והבשר מתרככים דיים.
  7. מעבירים לקערות הגשה, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים חם.

מתכונים נוספים