החומרים:
250 גרם שמן קנולה
50 גרם שמן זית
1 ביצה
1 שן שום קלופה
1/2 כפית חרדל
1 כף מיץ ליים
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
2 גבעולי בצל ירוק -החלק הירוק חתוך לקטעים של 3 ס"מ.
אופן ההכנה:
- מערבבים את שני סוגי השמן בכלי מזיגה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט השמנים, וקוצצים 10 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את התערובת, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
- מניחים את פקק המידה השקוף במקומו מפעילים את התרמומיקס 1 דקה/ מהירות 5. תוך כדי עבודת התרמומיקס, מזלפים את תערובת השמנים על מכסה התרמומיקס עד לקבלת אמולסייה אחידה.
- מעבירים את האיולי לכלי הגשה ומגישים יחד עם לחמניות או בגט טרי או מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.
FEINTIP
האיולי ישמר במקרר עד 3 ימים