החומרים:
150 גרם גבינת גרוייר
200 גרם (3/4 כוס) חלב
100 גרם חמאה
1 כפית מלח
250 גרם עמילן טפיוקה
2 ביצים
החומרים לחמאה מתובלת:
2 שיני שום קלופות
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מכינים את החמאה המתובלת:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השום והפטרוזיליה וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים את החמאה ואת השמנת ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. מעבירים את החמאה לכלי אטום ושומרים במקר עד לשימוש.
מכינים את הלחמניות:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את גבינת הגרוייר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 9. מעבירים לקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את החלב, החמאה, המלח ומבשלים 5 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 1.
- מוסיפים את קמח הטפיוקה ומערבבים 20 שניות/ מהירות 6. מצננים במשך 10 דקות.
- מערבבים ומשחררים את תערובת הטפיוקה, בעזרת מרית התרמומיקס, מתחתית הקערה.
- מוסיפים את הביצים וגבינת הגרוייר המגוררת ומעבדים 2 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונצקיית לישה. בסיום הלישה נותנים לבצק לנוח 20 דקות.
- יוצרים מהבצק, בעזרת כף גלידה, כדורים בגודל אגוז. מניחים את הכדורים על תבנית האפייה במרווח של 5 ס”מ אחד מהשני. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-20 דקות. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומגישים אותן חמימות בליווי החמאה המתובלת.
FEINTIP
מי שמעדיף להימנע מחלב פרה, יכול להחליף אותו בחלב קוקוס או בשמנת מתוקה 38% שומן.