החומרים:
החומרים להמבורגר:
2 סלקים קלופים וחתוכים לרבעים
1/2 בצל לבן קלוף
2 שיני שום קלופות
1/4 1 כוסות אורז אדום מבושל
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
1/2 כוס פנקו
2 כפות טחינת שקדים
1 כפית תימין יבש
1/2 כפית זרעי שומר גרוסים
1 כפית זרעי חרדל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
להגשה:
לחמניות
חסה
עגבניות
רטבים
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הסלק, הבצל והשום וקוצצים 10 שניות/ מהירות 7. מורידים מדפנות הקערה את התערובת, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב וקוצצים 10 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים את האורז, העדשים המבושלים וטוחנים 15 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את התערובת, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב וטוחנים 10 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים לקערה את יתרת החומרים ומערבבים 40 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות או עד לשימוש.
- מוציאים את תערובת ההמבורגרים מהמקרר. יוצרים קציצות המבורגר בקוטר הלחמניות ובעובי של 2 ס”מ.
- מחממים שמן במחבת. מטגנים כ-4 דקות מכל צד או עד להשחמה. (ניתן לאפות את ההמבורגרים בתנור. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מורחים את ההמבורגרים בשמן זית ואופים למשך 10-15 דקות עד להשחמה.)
- פורסים לחמניות, מורחים ברטבים, מניחים את ההמבורגרים החמים עם כל התוספות בלחמניות ומגישים.
FEINTIP
להגשה מושלמת הכינו בעצמכם מגוון של רטבים מתוך מתכוני רטבים בתרמומיקס: מיונז, רוטב ברביקיו, קטשופ, רוטב צ’ילי מתוק