החומרים:
200 גרם בצל סגול ( 1בצל גדול או 2 קטנים) קלוף חתוך לרבעים
125 גרם פטרוזיליה
115 גרם שום קלוף
25 גרם אורגנו טרי או יבש
25 גרם צ'ילי אדום ללא גרעינים
25 גרם צ'ילי ירוק ללא גרעינים
300 גרם חומץ בן יין אדום
2 גרם (½ כפית) מלח
600 גרם שמן זית
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערה את הפטרוזיליה, השום, האורגנו, הצ'ילי אדום, הצ'ילי הירוק וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7. מורידים מדפנות הקערה את עשבי התיבול בעזרת מריתהתרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (שלוש פעמים סך הכל).
- מוסיפים את החומץ, המלח ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4. נותנים לתערובת לנוח 25 דקות.
- מוסיפים לקערה את הבצל הקצוץ ושמן הזית ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4. מעבירים למיכל אטום ושומרים במקרר עד השימוש.
FEINTIP
את הצ'ימיצ'ורי לרוב אוכלים כרוטב עם הבשר, אך בהחלט ניתן להשתמש בו כמרינדה ( משרה) לבשר לפני צלייתו.