חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

רוטב צ'ימיצ'ורי

כמות: כ- 1.5 ליטר

החומרים:

200 גרם בצל סגול ( 1בצל גדול או 2 קטנים) קלוף חתוך לרבעים

125 גרם פטרוזיליה

115 גרם  שום קלוף

25 גרם  אורגנו טרי או יבש

25 גרם צ'ילי אדום ללא גרעינים

25 גרם צ'ילי ירוק ללא גרעינים

300 גרם חומץ בן יין אדום

2 גרם (½ כפית) מלח

600 גרם  שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים לקערה את הפטרוזיליה, השום, האורגנו, הצ'ילי אדום, הצ'ילי הירוק וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7. מורידים מדפנות הקערה את עשבי התיבול בעזרת מריתהתרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (שלוש פעמים סך הכל).
  3. מוסיפים  את החומץ, המלח ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4. נותנים לתערובת לנוח 25 דקות.
  4. מוסיפים לקערה את הבצל הקצוץ ושמן הזית ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4. מעבירים למיכל אטום ושומרים במקרר עד השימוש.

FEINTIP

את הצ'ימיצ'ורי לרוב אוכלים כרוטב עם הבשר, אך בהחלט ניתן להשתמש בו כמרינדה ( משרה) לבשר לפני צלייתו.

מתכונים נוספים