החומרים לבצק:
100 גרם (½ כוס) סוכר
370 גרם (⅔2 כוסות) קמח לבן או ‘קמח תמי רב-תכליתי’ נטול גלוטן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 גרם (1 כפית) אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל איכותית
40 גרם (⅓ כוס) ברנדי איכותי (אפשר להחליף במיץ תפוזים)
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 ביצה
1 חלמון
החומרים למלית:
160 גרם (¼1 כוסות) פרג שלם טרי
200 גרם (¾ כוס) חלב
50 גרם (¼ כוס) סוכר
20 גרם (1 כף) דבש
20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתר החומרים, מלבד הביצה והחלמון, ומעבדים20 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק אחיד.
- מערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
- מניחים את הבצק על נייר אפייה, משטחים קלות כדי שיהיה נוח לעבודה בהמשך ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מכינים את המלית:
- מכניסים לקערת התרמומיקס פרג וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומבשלים 5 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2. מעבירים למקרר לפחות לשעה עד לשימוש.
ממלאים ואופים את אוזני-המן:
- מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 170מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של ½ ס”מ.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן-המן.
- מעבירים את האוזניים לתבנית האפייה ואופים בתנור למשך כ-18-20 דקות עד ששולי האוזניים הופכות זהובות, אך נותרות בהירות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
FEINTIP
הכינו את מלית הפרג יום לפני האפייה. המלית תהיה נוחה יותר לעבודה.