חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

אוזני המן

כמות: כ- 40 אוזני המן

החומרים לבצק:

100 גרם (½ כוס) סוכר

370 גרם (⅔2 כוסות) קמח לבן או ‘קמח תמי רב-תכליתי’ נטול גלוטן

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

5 גרם (1 כפית) אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל איכותית

40 גרם (⅓ כוס) ברנדי איכותי (אפשר להחליף במיץ תפוזים)

קליפה מגוררת מחצי לימון

1 ביצה

1 חלמון

החומרים למלית:

160 גרם (¼1 כוסות) פרג שלם טרי

200 גרם (¾ כוס) חלב

50 גרם (¼ כוס) סוכר

20 גרם (1 כף) דבש

20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את יתר החומרים, מלבד הביצה והחלמון, ומעבדים20  שניות/ מהירות 7.
  3. מוסיפים ביצה וחלמון  ומערבבים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק אחיד.
  4. מערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
  5. מניחים את הבצק על נייר אפייה, משטחים קלות כדי שיהיה נוח לעבודה בהמשך ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים את המלית:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס פרג וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומבשלים 5 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2. מעבירים למקרר לפחות לשעה עד לשימוש.

ממלאים ואופים את אוזני-המן:

  1. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 170מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של ½ ס”מ.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן-המן.
  5. מעבירים את האוזניים לתבנית האפייה ואופים בתנור למשך כ-18-20 דקות עד ששולי האוזניים הופכות זהובות, אך נותרות בהירות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

FEINTIP

הכינו את מלית הפרג יום לפני האפייה. המלית תהיה נוחה יותר לעבודה.

מתכונים נוספים