החומרים לשכבת הקראנץ’:
250 גרם טחינת שקדים (או כל מחית אגוזים אחרת לטעמכם)
250 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כוסות של קורנפלקס לא ממותק
החומרים לשכבת הגנאש:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
200 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מכינים את השכבה התחתונה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הטחינת שקדים והשוקולד ומבשלים 8 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2.5 לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מוספים את הקורנפלקס ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 עד שהקורנפלקס נטמע באופן אחיד בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לשכבה אחידה. מכניסים את התבנית למקרר למשך שעתיים או עד ששכבת הקראנץ’ התקשתה.
מכינים את שכבת הגנאש העליונה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השמנת והשוקולד ומבשלים 7 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2.5 לקבלת גנאש אחיד.
- מוציאים את התבנית מהמקרר. יוצקים את הגנאש על שכבת הקראנץ’ ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך 3-4 שעות נוספות על מנת שהגנאש יתמצק ויהיה נוח לחיתוך.
- מוציאים את התבנית מהמקרר. טובלים סכין חדה במים רותחים וחותכים לאצבעות ( כ- 2 ס”מ רוחב על 6 ס”מ אורך) ומגישים או שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.
FEINTIP
החליפו את הקורנפלקס או שלבו כל מני סוגים של פריכים אחרים כגון: אגוזים קלויים, עדשים משוקולד, אורז תפוח ועוד.