החומרים:
החומרים לבצק:
120 גרם חלב חמים
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף + 70 גרם סוכר
530 גרם קמח רב תכליתי
½ 1 כפיות מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
4 ביצים בטמפרטורת חדר טרופות קלות
140 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
החומרים למילוי:
100 גרם סוכר
180 גרם שמנת מתוקה
קורט מלח
170 גרם שוקולד מריר קצוץ
110 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
2 כפיות תמצית וניל
החומרים לשטרויזל:
60 גרם קמח
45 גרם סוכר
½ 1 כפות קקאו
65 גרם חמאה מומסת
60 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ
החומרים להרכבת הבבקה:
חמאה לשימון
50 גרם סירופ סוכר (כמות שווה של סוכר ומים מורתחת ומקוררת)
אופן הכנת הבצק:
- מערבבים בקערה קטנה חלב, שמרים וכף סוכר ומניחים בצד למשך 10 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 70 גרם סוכר, קמח, מלח, וניל, קליפת לימון מגוררת ואגוז מוסקט ומערבבים 20 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים את תערובת החלב וביצים ולשים 2 דקות/ מצב לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מוסיפים 70 גרם חמאה ולשים 2 דקות/ מצב לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מוסיפים את יתר החמאה ולשים 3 דקות/ מצב לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי עד שהבצק תופח בשליש.
- מפילים את נפח הבצק בעזרת האצבעות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה למשך לילה.
אופן הכנת המילוי:
- מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר, שמנת ומלח ומחממים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים שוקולד, ממתינים 10 שניות ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים חמאה ווניל ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2.
- מעבירים את המילוי לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
אופן הכנת השטרויזל:
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח, סוכר וקקאו ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4, דוחפים בעזרת המרית את עיסת השטרויזל מדפנות הקערה לכיוון הלהב, מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מעבירים את פירורי השטרויזל לקערה נפרדת ושומרים בצד.
אופן הרכבת הבבקה:
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את הבצק לשני כדורים במשקל 500 גרם כל אחד.
- מרדדים כדור בצק למלבן בגודל 25*40 ס”מ, מורחים את המילוי ומשאירים 3 ס”מ בקצה הבצק הרחוק. מגלגלים מכם מעלה את הבצק לרולדה הדוקה ככל האפשר, מניחים על מגש אפייה ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות. חוזרים על הפעולות עם כדור הבצק השני.
- מוציאים רולדה מהמקפיא, חותכים לשניים לאורכה, קולעים לצמה את שתי הרצועות זו בזו, מקפלים את הצמה לחצי וקולעים שוב. חוזרים על הפעולות עם הרולדה השניה.
- מניחים בשתי תבניות אניגליש קייק נייר אפייה משומן קלות, מניחים כל אחת מהבבקות בתבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה למשך שעה וחצי או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מפזרים את השטרויזל על הבבקות ומכניסים לאפייה בתנור למשך 35 דקות.
- מוציאים את הבבקות מהתנור ומברישים בסירופ סוכר קר בנדיבות.
- מעבירים את הבבקות לצינון על רשת.
- פורסים ומגישים בטמפרטורת חדר. הבבקה תהיה במיטבה יום למחרת.