החומרים:
150 גרם מים
80 גרם חמאה, לא מלוחה, חתוכה לקוביות
1 קורט מלח
2 כפיות סוכר (10 גרם)
120 גרם קמח לבן
3 ביצים (כל אחת במשקל 53-65 גרם)
אופן ההכנה:
- שמים מים, חמאה, מלח וסוכר בקערת הערבוב ומביאים לרתיחה 5 דקות/°C100/מהירות 1.
- מוסיפים קמח ומערבבים 20 שניות/מהירות 4. שומרים בצד את קערת הערבוב ומצננים 10 דקות.
- מחממים תנור ל-200°C מרפדים תבנית בנייר אפייה ושומרים בצד.
- מחזירים את קערת הערבוב למקומה ומערבבים במהירות 5, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו דרך חור המכסה אל הלהבים המסתובבים.
- אחרי הוספת הביצה האחרונה, ממשיכים לערבב 30 שניות/מהירות 5.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים כדורים (פחזניות) או פסים (אקלרים) בתבנית האפייה, משאירים מרווח של 5 ס”מ בין זילופי הבצק. אופים 20-25 דקות (°C200) או עד לצבע שחום-זהוב. מכבים את התנור ופותחים מעט את דלת התנור, משאירים אותה פתוחה 10 דקות כדי לצנן לגמרי את המאפים לפני הגשה או בתוספת מילוי כרצונכם.
FEINTIP
- העזרו באצבע רטובה כדי להחליק בליטות על ראש זילופי הבצק לפני האפייה.
- אם אין שקית זילוף בהישג יד, חיתכו פינה של שקית ניילון עבה והשתמשו בה לזילוף הבצק בתבנית האפייה.
- מלאו פחזניות בקצפת או קרם והגישו עם פירות טריים, וזרו אבקת סוכר.
- מלאו פחזניות בגבינת שמנת ועשבי תיבול טריים למנה מלוחה.
- התאימו את גודל וצורת המאפים לטעמכם.