החומרים:
החומרים לבסיס הגלידה:
800 גרם קרם קוקוס
100 גרם סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורכו
החומרים לצ’אנק בוטנים:
40 גרם בוטנים קלויים
120 גרם חמאת בוטנים (מתכון לעיל)
15 גרם סירופ מייפל
ובנוסף:
120 גרם שבבי שוקולד מריר
אופן הכנת בסיס הגלידה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הגלידה, למעט השוקולד, ומחממים 11 דקות/ 110 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- שולפים את מקל הווניל, מעבירים את בלילה לקופסא אטומה ושומרים במקפיא 24 שעות.
אופן הכנת צ’אנק הבוטנים:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בוטנים קלויים וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6.
- מוסיפים את יתר חומרי צ’אנק הבוטנים ומערבבים 5 שניות/ מהירות 4.
- מעבירים את המחית לקופסא אטומה ושומרים במקפיא.
אופן הכנת גלידת קוקוס שוקולד עם צ’אנק בוטנים:
- מכניסים לקערת התרמומיקס שוקולד וממיסים 1 דקה/ 60 מעלות/ מהירות 2.
- דוחפים בעזרת המרית את שאריות השוקולד מדפנות הקערה לכיוון הלהב וממיסים עוד 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2.
- מעבירים את השוקולד לקערה ושומרים בצד.
- מוציאים את בסיס הגלידה מהמקפיא, חותכים את הגוש הקפוא לקוביות בגודל 2 ס”מ, מכניסים את הקוביות לקערת התרמומיקס וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
- מערבבים 40 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.5, תוך כדי פעולת התרמומיקס מזלפים פנימה את השוקולד המומס ומפוררים פנימה חצית מכמות צ’אנק הבוטנים.
- מעבירים את גלידה לקעריות הגשה, מפזרים מעל עוד מצ’אנק הבוטנים ומגישים מיד.