החומרים:
1 בצל לבן קטן, קלוף וחתוך לרבעים
2 כפות שמן זית
300 גרם גרגירי חומוס מבושלים (או מקופסת שימורים)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית שום גבישי או אבקת שום
60 גרם קטשופ ביתי
10 גרם רוטב סויה
150 גרם עדשי בזלת או ירוקות מבושלות
10 גרם עלי פטרוזיליה
60 גרם פנקו (או פירורי לחם)
60 גרם שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5. דוחפים את הבצל מדפנות הקערה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמן אל הבצל הקצוץ ומאדים ללא כוס המדידה 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה. דוחפים את הבצל מדפנות הקערה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וממשיכים לאדות ללא כוס המדידה 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את שאר החומרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3.5, דוחפים את התערובת מדפנות הקערה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה 10 שניות/ מהירות 3.5.
- מעצבים שש קציצות המבורגר מהתערובת בגודל הרצוי ושומרים אותם בקירור עד לשימוש.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מחממים מחבת עם שמן קנולה מעל להבה בינונית, צורבים את ההמבורגרים במחבת כשתי דקות מכל צד עד להזהבה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים את התבנית לתנור ואופים למשך 5 דקות.
- מוצאים מהתנור ומגישים חם.
FEINTIP
הגישו את ההמבורגר בתוך לחמניות בתוספת איולי, חמוצים וירקות טריים.
ניתן להקפיא את ההמבורגרים לאחר עיצוב הקציצות ולהפשיר לפני השימוש.