החומרים לגלידת דבש תימין:
200 גרם דבש טהור
1 כף גדושה עלי תימין טרי
330 גרם חלב
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם (5 יחידות) חלמונים
החומרים לטופי קרמל דבש מלוח:
מעט חמאה לשימון
200 גרם שמנת מתוקה
5 גרם מלח אטלנטי
325 גרם דבש טהור
1 כפית מחית וניל
החומרים לעוגת דבש:
100 + 50 גרם אגוזי לוז עם הקליפה
55 גרם קמח
½ כפית מלח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 מקל ווניל + גרגירי ווניל מופרדים
50 גרם דבש טהור
3 חלבונים
110 גרם סוכר חום כהה
½ מתכון טופי קרמל דבש מלוח (מתכון לעיל)
אופן הכנת גלידת דבש:
- מכניסים לקערת התרמומיקס דבש ותימין ומבשלים 5 דקות/ 110 מעלות/ מהירות מוסיפים את יתר החומרים, למעט החלמונים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 3.
- מוסיפים את החלמונים ומבשלים 7 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 3.
- מסננים את הבלילה, מעבירים לקופסא אטומה ומכניסים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
- מעבירים את הבלילה למכונת גלידה ומגלידים במשך 20 דקות או עד שהבלילה מקבלת מרקם יציב של גלידה.
- מעבירים את הגלידה לקופסא אטומה ושומרים במקפיא עד לשימוש.
אופן הכנת טופי קרמל דבש מלוח:
- מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה משומן בחמאה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס שמנת מתוקה ומלח ומבשלים 10 דקות/ 110 מעלות/ מהירות 2 ללא פקק המידה השקוף.
- מוסיפים דבש ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
- מוסיפים מחית ווניל ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.
- יוצקים בזהירות את הטופי החם לתבנית המרופדת, מצננים ושומרים במקפיא עד לשימוש.
אופן הכנת וולקנו:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מפזרים מעל 100 גרם אגוזי לוז בתבנית וקולים 8 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את האגוזים. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 50 גרם אגוזי לוז לא קלויים וקוצצים 4 שניות/ מהירות 6. מעבירים את האגוזים הקצוצים לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 100 גרם אגוזי לוז קלויים, קמח ומלח וטוחנים 8 שניות/ מהירות 10. מעבירים את תערובת היבשים לקערה ושומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס חמאה, מקל ווניל וגרגירי ווניל ומחממים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מוציאים את מקל הווניל, מוסיפים את הדבש ומערבבים 10 שניות/ מהירות 3. מעבירים את בלילת החמאה לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
- שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים היטב ומניחים אותה במקומה.
- מניחים את המטרפה במקומה על להב התרמומיקס, מכניסים לקערת התרמומיקס חלבונים ומקציפים 3 דקות/ מהירות 2.5 , מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים 1 דקה/ מהירות 2.5.
- מוסיפים לקערה מחצית מכמות תערובת היבשים ומערבבים 15 שניות/ מהירות 2, מורידים מדפנות הקערה את הקצף בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב, מוסיפים את יתר תערובת היבשים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 2.
- מוסיפים את בלילת החמאה ומערבבים 20 שניות/ מהירות 2 עד לקבלת בלילה אחידה.
- מניחים את תבנית הסיליקון על מגש אפייה, יוצקים את בלילת העוגה לשקעים שבתבנית הסיליקון עד למחצית גובהם ומכניסים למקרר למשך 20 דקות. שומרים בצד את יתר בלילת העוגה.
- מוציאים את הטופי מהמקפיא וחותכים ממנו מלבנים באורך 6 ס”מ וברוחב 1 ס”מ. מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקרר, מניחים על הבלילה במרכז כל שקע מלבן טופי, מכסים את הטופי ביתר בלילת העוגה אך מקפידים למלא רק עד כחצי ס”מ משפת השקע.
- מפזרים מעל בלילת העוגה את 50 גרם אגוזי הלוז הקצוצים.
- מעבירים את התבנית לתנור לאפייה למשך 14 דקות.
- מוציאים את תבנית מהתנור, מחלצים בעדינות את עוגות הדבש מתבנית הסיליקון, מניחים כל עוגה במרכז צלחת הגשה, מניחים לצדה כדור גלידת דבש ומגישים מיד. לב העוגה יהיה נוזלי.