החומרים לויניגרט:
1 כוס עלי פטרוזיליה שטופים
2 שיני שום קלופות
70 גרם חומץ בלסמי
½ כף חרדל דיז’ון חלק
½ 1 כפות דבש
½ כפית מלח
1 כף מיץ לימון
קורט פלפל שחור גרוס
170 גרם שמן קנולה
החומרים לאנטיפסטי:
1 יחידה חציל קטן חתוך לקוביות של 2 ס"מ
1 יחידה פלפל אדום חתוך לקוביות
1 יחידה כרובית קטנה, מופרדת לפרחים
150 גרם שעועית ירוקה
1 יחידה זוקיני חצוי לרוחבו וחתוך לרבעים לאורך
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
מכינים את הוויניגרט:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הפטרוזיליה והשום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7. בעזרת מרית התרמומיקס מורידים את הירקות מדפנות הקערת לכיוון הלהבים וקוצצים שוב 5 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס את כל שאר חומרי הוויניגרט, מלבד שמן הקנולה, ומערבבים 1 דקה/ מהירות 4. כעבור 20 שניות מתחילת הערבוב מניחים את פקק המידה השקוף ומזלפים באיטיות את השמן על מכסה קערת התרמומיקס מבלי להפסיק את פעולתו. מעבירים את הוויניגרט לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר.
מכינים את האנטיפסטי:
- יוצקים את המים לקערת התרמומיקס.
- מניחים את כל הירקות בשתי הקומות של מגשי הורומה, מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומאדים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מסדרים את הירקות המאודים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב ווינגרט ומגישים.
FEINTIP
אתם יכולים להכין אנטיפסטי מכל ירק שאתם אוהבים. אספרגוס, אפונת גינה, שעועית ירוקה, ברוקולי ועוד.