חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

חטיף אורז בקלוואה עם פינוקים

החומרים לדפי אורז:

100 גרם אורז לבן

400 גרם מים

קורט מלח

החומרים לאבקת סוכר ופיסטוק בניחוח ורדים:

50 גרם פיסטוקים ללא הקליפה

50 גרם סוכר

10 גרם עלי ורדים מיובשים

החומרים לחטיפי אורז בקלאווה עם פינוקים:

שמן לטיגון עמוק

1 מתכון דפי אורז

100 גרם אבקת סוכר ופיסטוק בניחוח ורדים

אופן ההכנה:

מכינים את דפי האורז:

  1. מבשלים בסיר אורז, מים ומלח עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
  2. מעבירים לקערת התרמומיקס את האורז המבושל וטוחנים 1 דקה / מהירות 10. דוחפים את הבלילה מדפנות הקערה לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה עד לקבלת עיסה חלקה.
  3. משטחים על מגשי מייבש מזון את עיסת האורז לשכבה בעובי של 3 מ”מ ומייבשים במשך 12 שעות בטמפרטורה של 60 מעלות.
  4. שוברים את דפי האורז לחתיכות לא שוות בצורתן בגודל של 5 ס”מ לערך ושומרים בכלי אטום עד לטיגון.

מכינים את אבקת הסוכר:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים וטוחנים 20 שניות / מהירות 10.
  2. מעבירים את האבקה לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לאחר טיגון דפי האורז.

מכינים את החטיפים:

  1. מחממים בסיר גדול שמן עד לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. מטגנים בשמן החם את דפי האורז למשך 20 שניות.
  3. מוציאים את דפי האורז המטוגנים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  4. מפזרים מיד את סוכר הפיסטוק בעזרת מסננת על דפי האורז החמים ומצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.

FEINTIP

לקבלת חטיפי אורז בצבעים שונים ניתן להמיר את כמות המים שבמתכון ב-200 גרם מים ו-200 גרם מיץ טבעי של סלק, גזר או תרד. מבשלים תחילה את האורז עם המים ולאחר שהם נספגים באורז מוסיפים לסיר את המיץ הנבחר.

מתכונים נוספים