החומרים לדפי אורז:
100 גרם אורז לבן
400 גרם מים
קורט מלח
החומרים לאבקת סוכר ופיסטוק בניחוח ורדים:
50 גרם פיסטוקים ללא הקליפה
50 גרם סוכר
10 גרם עלי ורדים מיובשים
החומרים לחטיפי אורז בקלאווה עם פינוקים:
שמן לטיגון עמוק
1 מתכון דפי אורז
100 גרם אבקת סוכר ופיסטוק בניחוח ורדים
אופן ההכנה:
מכינים את דפי האורז:
- מבשלים בסיר אורז, מים ומלח עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
- מעבירים לקערת התרמומיקס את האורז המבושל וטוחנים 1 דקה / מהירות 10. דוחפים את הבלילה מדפנות הקערה לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה עד לקבלת עיסה חלקה.
- משטחים על מגשי מייבש מזון את עיסת האורז לשכבה בעובי של 3 מ”מ ומייבשים במשך 12 שעות בטמפרטורה של 60 מעלות.
- שוברים את דפי האורז לחתיכות לא שוות בצורתן בגודל של 5 ס”מ לערך ושומרים בכלי אטום עד לטיגון.
מכינים את אבקת הסוכר:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים וטוחנים 20 שניות / מהירות 10.
- מעבירים את האבקה לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לאחר טיגון דפי האורז.
מכינים את החטיפים:
- מחממים בסיר גדול שמן עד לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מטגנים בשמן החם את דפי האורז למשך 20 שניות.
- מוציאים את דפי האורז המטוגנים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
- מפזרים מיד את סוכר הפיסטוק בעזרת מסננת על דפי האורז החמים ומצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.
FEINTIP
לקבלת חטיפי אורז בצבעים שונים ניתן להמיר את כמות המים שבמתכון ב-200 גרם מים ו-200 גרם מיץ טבעי של סלק, גזר או תרד. מבשלים תחילה את האורז עם המים ולאחר שהם נספגים באורז מוסיפים לסיר את המיץ הנבחר.