החומרים:
200-250 גרם פיסטוקים קלופים, לא מלוחים
110 גרם קמח
80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
500 גרם תמרים מגולענים
½ כפית הל טחון
אופן ההכנה
- שמים פיסטוקים בקערת הערבוב וטוחנים 4 שניות/מהירות 7. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- שמים קמח בקערת הערבוב וקולים 10 דקות/C°120/מהירות
- מוסיפים חמאה וממיסים 10 דקות/C°120/מהירות 2.
- מוסיפים תמרים והל ומבשלים 1 דקה/C°90/מהירות 6.
- מוסיפים 60 גרם מהפיסטוקים הטחונים ומבשלים 1 דקה/C°90/מהירות 6. מעבירים לקערה ושומרים בצד. מעצבים בידיים מהתערובת כדורים (Ø 4 ס”מ בערך) ומגלגלים אותם לציפוי ביתר הפיסטוקים הקצוצים. חוזרים על הפעולה עם כל התערובת. מגישים בטמפרטורת החדר.
FEINTIP
- הגישו את הטראפלס באירועים מיוחדים לצד קפה שחור או תה חזק .
- התערובת דביקה מאוד. כדי לנקות בקלות את קערת הערבוב, צקו לתוכה 500 גרם מים חמים, הוסיפו טיפת נוזל לשטיפת כלים וערבבו 3 דקות/מהירות 7 להסרת התערובת הדביקה.
- צפו את הכדורים בפתיתי קוקוס טחון או אגוזי מלך קצוצים במקום בפיסטוקים.