החומרים למלית בשר:
80 גרם גבעולי סלרי
1 גזר קלוף
1 בצל קלוף
50 גרם רסק עגבניות
50 גרם שמן זית
50 גרם יין אדום יבש
500 גרם בשר בקר טחון גס
5 גרם מלח
פלפל שחור גרוס
400 גרם עגבניות מרוסקות
1 עלה דפנה
קורט אגוז מוסקט טחון
עלים מ-5 גבעולי תימין
10 עלי בזיליקום
החומרים לשכבות החציל והפסטה:
1 ליטר מים
2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לאורכם לרבעים
9-12 דפי לזניה יבשים
6 כפות פירורי לחם
החומרים לרוטב בשאמל:
80 גרם שמן תירס
100 גרם קמח
800 גרם חלב קוקוס
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מכינים את מלית הבשר:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הסלרי, הגזר והבצל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים לקערה את רסק העגבניות, השמן זית ומאדים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את היין ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים את יתרת חומרי המלית ומבשלים 22 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. מעבירים את מלית הבשר לקערה בצד ומצננים עד לשימוש.
מכינים את החצילים:
- יוצקים לקערת התרמומיקס את המים. מניחים את רבעי החצילים בשני מגשי הוורומה ומניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה קערת התרמומיקס ומאדים 60 דקות/ טמרפרטורת ורומה/ מהירות 4. מסירים את כלי הוורומה מעל מכסה התרמומיקס ומצננים את החצילים בצד עד לשימוש.
מכינים את הרוטב בשאמל:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הרוטב ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4.
מרכיבים את הלזניה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
- יוצקים שכבה דקה של רוטב בשאמל על תחתית תבנית הפיירקס. מניחים שכבת דפי לזניה ומכסים בשכבה של מלית הבשר. מניחים מעליה שכבת דפי לזניה נוספת ומכסים בשכבה של חצילים מאודים. מניחים שכבה אחרונה של דפי לזניה ומעליה יוצקים את יתרת הרוטב בשאמל.
- מפזרים שכבה אחידה של פירורי לחם ומעבירים לאפייה בתנור למשך 25-35 דקות.
- מוציאים את הלזניה מהתנור. ממתינים כ-5 דקות, חותכים למנות ומגישים חם.
FEINTIP
את החצילים המאודים ניתן להחליף בשכבת פלפלים מאודים ובאותו האופן ניתן לוותר על שכבת מלית הבשר ולהחליף אותה בירקות אחרים מאודים. ניתן כמובן להכין רוטב בשאמל חלבי, במקרה זה מחליפים את חלב הקוקוס בחלב.