חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם יווני שטוח

כמות: 10 פיתות

החומרים:

½ 1 כפיות שמרים יבשים

120 גרם מים פושרים

10 גרם סוכר

1 ק"ג קמח לבן

15 גרם שמן קנולה

15 גרם מלח

480 גרם מים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס שמרים, מים פושרים וסוכר ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2. ממתינים 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את יתר החומרים ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-10 כדורים במשקל 150 גרם כל אחד, מכסים ומתפיחים 15 דקות.
  4. מחממים משטח אפייה Fast&Crust או מחבת הפוכה על הכיריים ומשמנים קלות .
  5. משטחים בעזרת קצת האצבעות מכל כדור עיגול בקוטר 20 ס”מ בעובי של 1 ס”מ.
  6. מניחים כל עיגול בצק על משטח האפייה וצורבים שתי דקות מכל צד. מעבירים את הפיתה החמה למגש ומכסים במגבת נקייה למניעת התייבשות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
  7. מגישים חמים.

מתכונים נוספים