החומרים:
½ 1 כפיות שמרים יבשים
120 גרם מים פושרים
10 גרם סוכר
1 ק"ג קמח לבן
15 גרם שמן קנולה
15 גרם מלח
480 גרם מים
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס שמרים, מים פושרים וסוכר ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2. ממתינים 10 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את יתר החומרים ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-10 כדורים במשקל 150 גרם כל אחד, מכסים ומתפיחים 15 דקות.
- מחממים משטח אפייה Fast&Crust או מחבת הפוכה על הכיריים ומשמנים קלות .
- משטחים בעזרת קצת האצבעות מכל כדור עיגול בקוטר 20 ס”מ בעובי של 1 ס”מ.
- מניחים כל עיגול בצק על משטח האפייה וצורבים שתי דקות מכל צד. מעבירים את הפיתה החמה למגש ומכסים במגבת נקייה למניעת התייבשות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
- מגישים חמים.