החומרים:
המרכיבים לבצק:
240 גרם חלב פושר
15 גרם מים
10 גרם שמרים יבשים
670 גרם קמח
90 גרם סוכר
1 ביצה
20 גרם חלמון
110 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
10 גרם מלח
המרכיבים לציפוי:
200 גרם חמאה מומסת, ועוד מעט לשימון התבנית
50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
300 גרם סוכר
1.5 כפיות קינמון טחון
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס חלב, מים, שמרים, קמח, סוכר, ביצה וחלמון לשים 2 דקות/פונקציית לישה.
- מוסיפים חמאה ומלח ולשים 4 דקות/פונקציית לישה. מניחים לבצק לנוח 5 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנת הציפוי והרכבת העוגה:
- משמנים קלות תבנית קוגלהוף ומפזרים על תחתית ודפנות התבנית שכבה דקה מהאגוזים הקצוצים.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 20-25 גרם (כ-40 כדורים).
- מערבבים בקערה שטוחה סוכר וקינמון.
- טובלים את כדורי הבצק בחמאה המומסת ומגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון.
- מסדרים את הכדורים בתבנית ובין הכדורים מפזרים עוד מהאגוזים הקצוצים.
- בסיום, יוצקים את שארית החמאה המומסת על הכדורים שבתבנית ומתפיחים 30 דקות.
- מחממים תנור ל-180°C
- מכניסים את התבנית לאפייה בתנור (180°C) למשך 30 דקות.
- מוצאים את התבנית מהתנור, הופכים את התבנית מעל צלחת הגשה רחבה ושטוחה, מחלצים את התבנית מעל העוגה, מצננים מעט ומגישים.
FEINTIP
את העוגה אוכלים בדרך ייחודית – תולשים את כדורי הבצק האפויים.
קצצו את האגוזים בתרמומיקס 2 שניות/מהירות 7.
החליפו את אגוזי המלך באגוזים אחרים לפי טעמכם.
תוכלו להקפיא את העוגה לאחר הצינון, להגשה במועד מאוחר יותר. הפשירו מכוסה מחוץ למקרר וחממו מעט לפני ההגשה.