חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם שטוח עם בשר טלה מתובל

כמות: 6 מנות

החומרים: 

לחם שטוח
20 גרם שמן זית, ועוד לשימון
150 גרם מים
1 כפית סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
300 גרם קמח לחם, ועוד לקימוח
½ כפית מלח

בשר
3 שיני שום קלופות
250 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
500 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
1 כפית מלח, ועוד לפיזור
5 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
5 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד
1 כפית כמון טחון
½  כפית פפריקה חריפה טחונה, או לפי הטעם
1 כפית קינמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה טחונה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
½  כפית פתיתי צ’ילי יבש, או לפי הטעם
2 כפות רכז רימונים
500 גרם בשר טלה טחון

הרכבה ואפייה
30 גרם צנוברים
2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה: 

לחם שטוח

  1. שמים שמן זית, מים, סוכר ושמרים בקערת הערבוב ומערבבים דקות/37°C/מהירות 3 
  2. מוסיפים קמח ומלח ולשים דקות/ פונקציית לישה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה). בינתיים, מכינים את ציפוי הבשר.

 ציפוי בשר

  1. שמים שום, בצלים ועגבניות בקערת הערבוב וקוצצים 30 שניות/מהירות 5. מעבירים את התערובת לסלסלת הבישול, זורים מלח, ממתינים 5 דקות וסוחטים מנוזלים עד כמה שניתן.
  2. שמים פטרוזיליה ונענע בקערת הערבוב וקוצצים שניות/מהירות 6  דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים את תערובת העגבניות הסחוטה, כמון, פפריקה חריפה,קינמון, פפריקה מתוקה, פלפל אנגלי, פתיתי צ’ילי, רכז רימונים ובשר טלה טחון ולשים דקות/פונקציית לישה . מעבירים לקערה ושומרים בצד.

 הרכבה ואפייה

  1. משמנים תבנית אפייה או משטח אפייה ומכניסים לתנור. מחממים תנור ל-250ºC.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. לשים בזריזות בידיים מקומחות ומחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מרדדים במערוך כל כדור לעיגול שטוח ודק (Ø 18-20 ס”מ) ומעבירים לתבנית המחוממת שבתנור.
  3. מחלקים את תערובת הבשר המתובל ל-6 ומפזרים כל חלק בעדינות בשכבה שווה ודקה על כל עיגול בצק. זורים מעל כל עיגול קורט מלח וצנוברים. אופים 10-15 דקות (250ºC), או עד ששולי המאפים זהובים ופריכים. אם צריך, אופים באותו האופן על תבנית אפייה נוספת.
  4. סוחטים מעט מיץ לימון על כל מאפה ומגישים עם רבעי לימון.

FEINTIP

הגישו את המאפים כשלצדם סלט ומטבל טחינה עם עלי נענע ופטרוזיליה טריים קצוצים.

מתכונים נוספים