חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם שיפון כפרי

כמות: כיכר אחת גדולה או 2 תבניות אינגלישקייק

החומרים לבצק:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח שיפון

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

9 גרם (½1 כפיות) מלח

25 גרם (1 כף) סילאן

35 גרם (⅓ כוס) שמן זית

360 גרם ( ½1 כוסות ) מים

החומרים לתוספות:

10 גרם (1 כפית) זרעי חרדל יבשים

30 גרם (3 כפות) חמוציות מיובשות

30 גרם (3 כפות) שקדים פרוסים

1/3 כפית זרעי שומר

1/3 כפית זרעי כמון

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 4 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מוסיפים לבצק את התוספות ולשים 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  3. מתפיחים את הבצק בקערת התרמומיקס עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מעצבים את הבצק לכיכר לחם ומניחים אותה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או בתבניות אינגלישקייק משומנות ומקומחות.
  5. מכסים את התבנית בשקית ניילון, מתפיחים כחצי שעה.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  7. מסירים את השקית, אופים בתנור במשך כ- 20 דקות או עד שנשמע צליל חלול כאשר נוקשים בתחתית הכיכר לחם. מצננים על רשת, פורסים ומגישים.

FEINTIP

מומלץ לאפות לחם זה על Fast & Crust. ניתן להמיר את קמח השיפון בקמח מלא.

ניתן להמיר את התוספות לדגנים שונים לפי טעמכם, כל עוד נשמר יחס של 10% משקל התוספות ממשקל הבצק.

מתכונים נוספים