החומרים לבצק:
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח שיפון
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
9 גרם (½1 כפיות) מלח
25 גרם (1 כף) סילאן
35 גרם (⅓ כוס) שמן זית
360 גרם ( ½1 כוסות ) מים
החומרים לתוספות:
10 גרם (1 כפית) זרעי חרדל יבשים
30 גרם (3 כפות) חמוציות מיובשות
30 גרם (3 כפות) שקדים פרוסים
1/3 כפית זרעי שומר
1/3 כפית זרעי כמון
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 4 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מוסיפים לבצק את התוספות ולשים 3 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
- מתפיחים את הבצק בקערת התרמומיקס עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מעצבים את הבצק לכיכר לחם ומניחים אותה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או בתבניות אינגלישקייק משומנות ומקומחות.
- מכסים את התבנית בשקית ניילון, מתפיחים כחצי שעה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- מסירים את השקית, אופים בתנור במשך כ- 20 דקות או עד שנשמע צליל חלול כאשר נוקשים בתחתית הכיכר לחם. מצננים על רשת, פורסים ומגישים.
FEINTIP
מומלץ לאפות לחם זה על Fast & Crust. ניתן להמיר את קמח השיפון בקמח מלא.
ניתן להמיר את התוספות לדגנים שונים לפי טעמכם, כל עוד נשמר יחס של 10% משקל התוספות ממשקל הבצק.