החומרים:
650 גרם (4+3/4 כוסות) קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים
2 כפיות מלח
300 גרם (1+1/4 כוסות) מים
45 גרם (3 כפות) חמאה
החומרים לנוזל בישול:
1 ליטר מים
30 גרם סודה לשתייה (3 כפות)
ובנוסף:
מלח ים אטלנטי לפיזור
קמח לבן לעיצוב הלחמניות
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח, שמרים ומלח בקערת ערבוב ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס מים וחמאה ומבשלים 3 דקות/ 40 מעלות/ מהירות 2.5.
- מוסיפים את תערובת הקמח ולשים 6 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מכסים את קערת התרמומיקס במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כחצי שעה ביום נעים).
- בתום ההתפחה לשים שוב את הבצק 30 שניות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מקמחים קלות משטח עבודה, מעבירים את הבצק מקערת התרמומיקס אל המשטח ומחלקים את הבצק ל-9 חתיכות שוות בגודלם (כ-85 גרם לכדור).
- מקמחים את כפות הידיים ומעצבים את חתיכות הבצק לכדורים חלקים.
- מתפיחים את הכדורים למשך 30 דקות ללא כיסוי.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות ומכינים מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- יוצקים לסיר רחב 1 ליטר מים, מוסיפים סודה לשתייה לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר את הלחמניות 30 שניות מכל צד ומעבירים למגש האפייה המוכן מראש.
- מצלקים את הכדורים בצורת X בעזרת סכין חדה, מפזרים מעליהם מעט מלח ים אטלנטי ואופים בתנור למשך 16 דקות עד לקבלת גוון שחום עמוק, ממש כמו פרעצל.
- מוציאים מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.