החומרים:
150 גרם גבינת צ’דר חתוכה לקוביות
20 גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם לבן
200 גרם (¾ כוס) חלב
3 ביצים
210 גרם (½1 כוסות) קמח תופח
6 גרם (½1 כפיות) מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את גבינת הצ’דר ומגררים מצב מכסה סגור/ 7 לחיצות קצרות על כפתור הטורבו. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערה את החמאה וממיסים 2 דקה/ 60 מעלות/ מהירות3.
- מוסיפים את יתרת החומרים ואת הגבינה ששמרנו בצד ומערבבים 2 דקות/ מהירות 3.
- יוצקים את הבלילה ל 2/3 מגובה תבנית המאפינס.מניחים למנוחה של 10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מכניסים את המאפינס לתנור ואופים 10 דקות.מורידים את חום התנור ל 180 מעלות וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ודוקרים את קרום המאפינס עם קיסם לשחרור האדים. מצננים קלות ומגישים.
FEINTIP
המאפינס טעימים ביותר כשהם חמים, הגישו לצד מטבל של שמנת חמוצה ועירית קצוצה.