החומרים:
4 גרם קרם טרטר
4 גרם מים
60 גרם + 600 גרם סוכר
14 גרם פקטין
540 גרם מחית פטל בטמפרטורת החדר
160 גרם גלוקוז
ולציפוי המרמלדה:
סוכר לבן
אופן ההכנה:
- מערבבים בצלוחית קרם טרטר ומים ושומרים בצד.
- מערבבים בצלוחית נוספת 60 גרם סוכר ופקטין ושומרים בצד.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס.
- מעבירים לקערת התרמומיקס מחית פטל ומחממים 6 דקות/ 50 מעלות/ מהירות 1.
- מבשלים עוד 6 דקות/ 120 מעלות / מהירות 1, במהלך הבישול מוסיפים את תערובת הפקטין והסוכר דרך חור מכסה התרמומיקס.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס 600 גרם סוכר וגלוקוז ומחממים 8 דקות/ 120 מעלות/ מהירות 3. מסירים את המטרפה מעל להב התרמומיקס.
- מוסיפים את תערובת קרם הטרטר והמים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.
- יוצקים את הבלילה לתבנית פיירקס בגודל 30 ס”מ על 25 ס”מ מרופדת בנייר אפייה ומניחים לבלילה להתקרר ולהתמצק למשך 12-24 שעות בטמפרטורת חדר.
- חותכים את קריש המרמלדה לריבועים של 2 ס”מ, מצפים בסוכר לבן ומסדרים על רשת לייבוש באוויר החדר למשך 3 ימים.
- מאכסנים בכלי אטום במזווה עד להגשה.
FEINTIP
מחית תות או פירות יער יהיו גם הן מצוינות עבור מתכון זה.
לא – אי אפשר לשנות את הכמויות או את החומרים.
מומלץ להצטייד במשקל מקצועי המתאים לשקילה בדיוק של 1 גרם.
המתכון מתאים לתרמומיקס TM5 בלבד בשל יכולתו להגיע לטמפרטורות הנדרשות.