חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק אסייתי חמוץ חריף

כמות: 6 מנות

החומרים:

2 יחידות בצל סגול קלוף וחתוך לרבעים

3 גזרים קלופים וחתוכים למקטעים של 4 ס"מ

6 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים של 4 ס"מ

6 שיני שום קלופות

5 ס"מ שורש ג’ינג’ר קלוף

3 גבעולי למון-גראס, החלק התחתון

1/2 פלפל צ’ילי אדום טרי (או לפי הטעם)

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ

1.5 ליטר מים

3 כוכבי אניס

2 כפות רוטב סויה בהירה

2 כפות מיץ לימון

100 גרם אפונת שלג חתוכה לרצועות בעובי 2 ס"מ

1 כוס נבטים סיניים (נבטי שעועית)

100 גרם פטריות שימג’י (או פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים)

1 כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, גזר, סלרי, שום, ג’ינג’ר, למון גראס, פלפל צ’ילי ושורש סלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים מים וכוכבי אניס ומבשלים 30 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  2. מסננים את הציר שהתקבל, שומרים את הנוזלים ונפטרים מהירקות המבושלים.
  3. מחזירים לקערת התרמומיקס את הציר המסונן, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 2 דקות/ 98 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  4. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומגישים חם.

מתכונים נוספים