החומרים:
החומרים למרק:
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות
2 שיני שום קלופות
1 גבעול סלרי חתוך לקטעים
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
1 כפית כמון טחון
1.5 כפיות פפריקה
1 כף עלי זעתר טריים
1 כפית זרעי שומר טחונים
2 כפות רסק עגבניות
5 עגבניות קולפות וקצוצות גס (אפשר קופסת שימורים)
3 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1,500 מ"ל ציר ירקות (או מים)
1.5 כפות סוכר לבן
120 גרם סולת
2 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות יוגורט יווני להגשה (אופציונלי)
עלי כוסברה לעיטור
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, שום וגבעול סלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5.
- מוסיפים שמן זית, זרעי כוסברה, כמון, פפריקה, עלי זעתר וזרעי שומר ומאדים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לאדות 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים עגבניות קצוצות, מלח ופלפל ומאדים עוד 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים מים וסוכר ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. ממשיכים לבשל עוד 20 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
- מפעילים את התרמומיקס 2 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 3. תוך כדי עבודת התרמומיקס מוסיפים באיטיות את הסולת דרך חור מכסה התרמומיקס.
- ממשיכים לבשל עוד 10 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים למרק מיץ לימון, יוצקים לקערות הגשה ומגישים חם. מומלץ לעטר בכף יוגורט ועלי כוסברה.