החומרים:
300 גרם אורז בסמטי יבש
1 גבעול למון-גראס שלם, רק החלק הלבן
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר קלוף
120 גרם (1 יחידה) בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים
3 שיני שום קלופות
15 גרם (2 כפות) שמן זית
900 גרם + 750 גרם ציר ירקות (או מים)
10 גרם מלח
45 גרם (2 כפות) מחית קארי אדום
60 גרם ( ½ כוס) עלי קייל קרועים לחתיכות בגודל ביס
100 גרם בטטה חתוכה קלופה וחתוכה לקוביות של 1 ס"מ
400 גרם (1 פחית) חלב קוקוס
75 גרם (3 כפות) מיץ לימון טרי
20 גרם (1 כף) סירופ אגבה
להגשה:
עלי כוסברה קצוצים
רוטב סרירצ’ה (רוטב צ’ילי חריף)
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את האורז במים, מעבירים אותו יחד עם גבעול הלמון-גראס אל סלסלת הבישול ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס שורש ג’ינג’ר וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7. דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הג’ינג’ר הקצוץ מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. דוחפים בעזרת מרית התרמומיקס את הירקות הקצוצים מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמן ומאדים 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה.
- מוסיפים 900 גרם ציר ירקות ומלח, מניחים את סלסלת הבישול עם האורז במקומה בקערת התרמומיקס ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורה ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 4.
- נפטרים ממקל הלמון-גראס בתום הבישול ומעבירים את האורז לכלי הגשה המתאים להגשת המרק. מכסים ושומרים במקום חמים.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס עוד 750 גרם ציר ירקות, מחית קארי אדום, קייל וקוביות בטטה ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים חלב קוקוס, מיץ לימון וסירופ אגבה ומבשלים עוד 4 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- יוצקים את המרק אל הקערה עם האורז, מפזרים מעל עלי כוסברה וכמה טיפות רוטב סרירצ’ה לאוהבי החריף ומגישים חם.