1/4 כוס גולדן סירופ (או סילאן)
55 גרם סוכר חום בהיר
130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כף ג’ינג’ר טחון
1 כפית קינמון טחון
1 ביצה
1 כפית סודה לשתייה
340 גרם קמח
אופן ההכנה:
- מעבירים לקערת התרמומיקס גולדן סירופ, סוכר, חמאה, ג’ינג’ר וקינמון ומבשלים 5 דקות / 50 מעלות / מהירות 2.
- מוסיפים ביצה ומערבבים 3 שניות / מהירות 3.
- מוסיפים סודה לשתייה וקמח ומערבבים 10 שניות / מהירות 5 עד לקבלת תערובת אחידה.
- לשים 2 דקות / פונקציית לישה ומעבירים למשטח עבודה.
- מעצבים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 30 דקות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 5 מ”מ. קורצים מהבצק עוגיות בעזרת קורצן עוגיות ומניחים אותן על תבנית האפייה. מעבירים לתנור לאפייה של 9-11 דקות. זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לצורה ולגודל העוגיות.
- מוציאים מהתנור, מצננים, מקשטים ושומרים בצנצנת סגורה.