החומרים:
200 גרם (4 גזרים קטנים) גזר קלוף וחתוך לקטעים של 3 ס"מ
2 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
125 גרם (¾ כוס) שמן קנולה
150 גרם (1כוס + 1 כף) קמח
קורט אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
40 גרם צימוקים
50 גרם שברי פקאן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 165 מעלות.
- משמנים תבנית אינגליש קייק.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הגזרים וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5. מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מוסיפים את הביצים, הסוכר ומקציפים 3 דקות/ מהירות 4. לקראת סוף ההקצפה מזלפים פנימה את השמן באיטיות.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הצימוקים, הפקאן ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- יוצקים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים, פורסים ומגישים .
FEINTIP
יש לכם בבית בננות שהפכו לקצת מושי? הכינו עוגת בננה ותמרים;
החליפו את הגזר ב -3 בננות בשלות ואת הצימוקים ואגוזי הפקאן בכ- 10 תמרים מגולענים וקצוצים ( 10 שניות/ מהירות 5), מניחים בקערה בצד ומוסיפים בשלב 5.