חומרים לפירות המושרים:
1 ק"ג תפוחים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות (או פירות העונה)
100 גרם ליקר תפוחים (קלוודוס)
חומרים לעוגת הטורט (2 שכבות):
220 גרם קמח
200 גרם חלב סויה
40 גרם שמן קוקוס
175 גרם סוכר
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מחית וניל
1 כף חומץ טבעי %5
חומרים לקצפת טבעונית:
2 פחיות קרם קוקוס קר (לפחות 20% שומן)
100 גרם אבקת סוכר
8 גרם עמילן לקרם Feinchef
חומרים לסירופ:
100 גרם מים
20 גרם סוכר
שארית ליקר התפוחים בו הושרו הפירות
אופן ההכנה:
- משרים את הפירות:
משרים את התפוחים בליקר למשך חצי שעה, מסננים ושומרים את התפוחים ואת הליקר שנותר. - מכינים את עוגת הטורט:
מניחים את המטרפה במקומה מעל הסכין בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, מלבד החומץ, ומקציפים 30 שניות/ מהירות 4.
מוסיפים את החומץ ומקציפים 15 שניות/ מהירות 3.
מחלקים ומשטחים את הבלילה לשני הרינגים ואופים 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
לאחר האפייה מפרידים בזהירות את הטורט מהרינגים ומניחים בצד להתקרר. - מכינים את הקצפת:
מקררים קערת תרמומיקס במקרר או במקפיא, מניחים את המטרפה במקומה מעל הסכין בקערה.
פותחים את פחיות קרם הקוקוס מבלי לערבב, מוציאים רק את הקרם השומני שצף למעלה, מעבירים את הקרם לקערת התרמומיקס, מוסיפים את אבקת הסוכר ואת העמילן לקרם ומקציפים 2 דקות/ מהירות 3.5. שומרים בקירור. - מכינים סירופ:
מכניסים את המים והסוכר לקערת התרמומיקס ומבשלים 3 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2. מוסיפים את הליקר שנשאר מהשריית התפוחים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 2. - מרכיבים את העוגה:
מרטיבים את השכבה התחתונה של עוגת הטורט במעט סירופ בעזרת מברשת, מורחים מעל מחצית מהקצפת ומסדרים מעליה פרוסות תפוחים מושרים. מניחים מעל את שכבת הטורט השנייה וחוזרים על הפעולה. - מצננים היטב במקרר עד להגשה