החומרים:
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים
3 שיני שום קלופות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
30 גרם שמן זית
1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
150 גרם יין לבן
400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משימורים)
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון טחון
750 גרם בשר בקר טחון
160 גרם מים
1.5 כפיות מלח
70 גרם שמן קנולה
100 גרם פרורי לחם (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל, גזר ושום וקוצצים 5 שניות / מהירות 5.
- מוסיפים פטריות ושמן זית ומאדים 7 דקות/ טמפרטורת ורומה / נגד כיוון הלהב / מהירות בחישה עדינה.
- מניחים את קוביות תפוחי האדמה בשתי הקומות של כלי הורומה, מכסים ושומרים בצד.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס יין לבן וממשיכים לאדות 3 דקות / טמפרטורת ורומה / נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה, ללא פקק המדידה השקוף.
- מוסיפים עגבניות מרוסקות, 2 כפיות מלח, פלפל שחור וכמון ומבשלים 45 דקות / טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. במהלך הבישול מוסיפים את הבשר הטחון דרך חור פקק המכסה ומניחים את כלי הורומה עם קוביות תפוחי האדמה במקומו מעל מכסה התרמומיקס.
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מעבירים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות לקערה ושומרים בצד.
- מעבירים את תבשיל הבשר לתבנית הפיירקס ומסדרים בשכבה אחידה.
- שוטפים את קערת התרמומיקס, מכניסים לקערה את קוביות תפוחי האדמה המבושלות, מים, 1.5 כפיות מלח ושמן קנולה ומעבדים 30 שניות/ מהירות 4, נעזרים במרית התרמומיקס לעיבוד אופטימלי.
- מכסים את שכבת הבשר שבתבנית בשכבת מחית תפוחי אדמה, מפזרים מעל פירורי לחם ומעבירים לאפייה בתנור למשך 30-40 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומגשים חם.
FEINTIP
למשוחררים מכבלי הכשרות החליפו את המים בחלב ואת השמן בחמאה ופזרו מעל גבינת פרמזן לפני האפייה.