החומרים:
5 קלחי תירס טריים
1.5 כפיות (10 גרם) מלח
1 חבילה (100 גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
3 שיני שום קונפי
1/2 ענף רוזמרין
5 ענפי תימין
1 עלה מרווה
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה:
- מגלחים מהקלחים את גרעיני התריס, נפטרים מהקלחים.
- מכניסים ומצמידים את CIRCU למיכל עם מים.
- מכוונים ל-C82.5°, מכוונים את זמן העבודה ל-50 דקות.
- מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, למעט גבינת הפרמזן.
- אורזים את גרעיני התירס המתובלים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לבישול במים (C82.5°) למשך 50 דקות.
- מוציאים מהמיכל את השקית ובה התירס.
- פותחים בזהירות את השקית החמה, נפטרים מענפי הרוזמרין, תימין ומרווה ומעבירים את תוכן השקית לקערת מעבד מזון. מוסיפים את גבינת הפרמזן וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת המרקם הרצוי. מתקנים תיבול ומגישים חם.
FEINTIP
החליפו שום קונפי בשום טרי, אך הוסיפו אותו רק בשלב הטחינה לאחר הבישול, שום טרי עלול לתסוס במהלך הבישול בוואקום.
הגישו את הפולנטה בתוספת שמנת חמוצה וירקות ירוקים מוקפצים.
בשלו בוואקום את קלחי התירס בשלמותם וקבלו מעדן אמיתי שכל הילדים אוהבים.