חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

ציר דגים

כמות: כ-500 גרם רכז

החומרים:

500 גרם בשר דגים שונים ללא עור או עצמות

240 גרם מלח ים (או מלח גס)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את בשר הדגים ומניחים את פקק המדידה השקוף במקומו,  במכסה התרמומיקס וטוחנים 1 דקה/ מהירות 6.
  2. מוסיפים לקערה את המלח. מניחים את סלסילת הבישול במקומה, בקערת התרמומיקס  ומבשלים 30 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1 ללא פקק המידה השקוף.
  3. מניחים את פקק המדידה השקוף במקומו, במכסה התרמומיקס וטוחנים 1 דקה/ מהירות 9.
  4. מצננים ומסננים את הנוזלים שנאגרים על פני שטח הציר ושופכים אותם.
  5. מעבירים את הרכז לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. הציר נשמר עד שחודשיים במקרר. משתמשים בכפית רכז לכל חצי ליטר מים.

FEINTIP

ניתן להחליף חלק מהדגים בשרימפסים עם קליפתם. במקרה ומשתמשים בפירות ים יש לכפות את הציר כל 5 דקות במהלך הבישול בסעיף 2.

מתכונים נוספים