חומרים:
10 גרגירי פלפל שחור
1/4 כפית גרגירי חרדל צהוב
1 עלה דפנה
1 מסמר ציפורן
2 גרגירי פלפל אנגלי
800 גרם עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
(או שימורי עגבניות תמר)
130 גרם בצל סגול
2 שיני שום קלופות
180 גרם פלפל אדום
250 גרם מים
100 גרם חומץ בן יין אדום
קורט אגוז מוסקט
1 כפית פפריקה מתוקה (או פפריקה חריפה)
½ 1 כפיות מלח
6 כפות סוכר
3 טיפות רוטב טבסקו
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הפלפל השחור, החרדל, עלה הדפנה, הציפורן והפלפל האנגלי וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. מעבירים את התבלינים הטחונים לקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערה את העגבניות, הבצל, השום והפלפל האדום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7.
- יוצקים לקערה את המים ומבשלים 40 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים את החומץ בן יין יחד עם התבלינים הטחונים ושאר החומרים ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. מניחים את סלסילת הבישול על מכסה התרמומיקס כדי למנוע השפרצות של הרוטב.
- מסירים את סלסילת הבישול, מניחים את פקק המידה השקוף וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
- מצננים ומעבירים את הקטשופ לסקוויזר או לכלי אטום. מאחסנים את הקטשופ במקרר.
FEINTIP
הקטשופ יישמר היטב במקרר למשך חודש בצנצנת זכוכית מעוקרת.
עיקור צנצנות זכוכית נעשה על ידי טבילתן במים רותחים, ייבושן בתנור ומילוי שלהן ללא מגע יד אדם.
מומלץ לחלק את הקטשופ לשתיים או שלוש צנצנות ולפתוח אחת בכל פעם בהתאם לצורך.