חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

קיצ’רי, תבשיל אורז ועדשים

כמות: 4 מנות

החומרים:

 130 גרם אורז בסמטי

60 גרם עדשים אדומות

1100 גרם מים

100 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים

4 שיני שום קלופות

20 גרם שמן זית

400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות

1 כף חומץ

1 כפית מחית ציר ירקות תוצרת בית (ראו פרק מתכוני בסיס) או קוביית ציר מרק ירקות (להכנת 0.5 ליטר ציר) (ראו טיפ)

½ כפית כמון טחון

½ כפית פתיתי צ’ילי יבש, או לפי הטעם

1 כפית מלח, או לפי הטעם

1 קורט פלפל שחור טחון

80 גרם פסטה יבשה קצרה (לדוגמה מקרוני קצרים)

50 גרם גרגירי חומוס מבושלים, מסוננים (משקל מסונן) (לבחירה) או 50 גרם גרגירי חומוס משומרים, מסוננים (משקל מסונן) (לבחירה)

אופן ההכנה:

  1. מניחים קערה על מכסה קערת הערבוב, שוקלים לתוכה אורז, עדשים ו-300 גרם מים ושומרים בצד להשריה.
  2. שמים בצלים, שום ושמן זית בקערת הערבוב וקוצצים שניות/מהירות 5.
  3. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומבשלים דקות/120°C/מהירות 2
  4. מוסיפים עגבניות מרוסקות, את יתר 800 גרם המים, חומץ, מחית ציר, כמון, פתיתי צ’ילי, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת המרית.
  5. מסננים בסלסלת הבישול את האורז והעדשים ומכניסים בעדינות את סלסלת הבישול למקומה כדי שרוטב העגבניות לא יגלוש. מערבבים היטב בעזרת המרית ומבשלים 16 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 2.
  6. מוסיפים פסטה וחומוס לסלסלת הבישול. מבשלים 13 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 4.  מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית ומעבירים את תערובת האורז לקערת הגשה עמוקה, מוזגים מעל חלק מרוטב העגבניות ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
  7. מוזגים את יתר רוטב העגבניות לקנקן ומגישים עם תבשיל הקיצ’רי. מגישים חם.

FEINTIP

  • אם תרצו להסמיך את רוטב עגבניות, הסמיכו בסוף שלב 6 על ידי בישול נוסף של דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 2, ללא כוסית המדידה, והניחו במקומה על מכסה קערת הערבוב את סלסלת הבישול כדי למנוע התזות.
  • הגישו תבשיל קיצ’רי בתוספת בצל קצוץ שחום מטוגן.
  • השתמשו ב-2 כפות אבקת מרק במקום 1 כפית מחית ציר או 1 קובייה להכנת ציר (2 כפות אבקת מרק המיועדות להכנת 0.5 ליטר ציר)

מתכונים נוספים