חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

קיש פטריות וקשקבל

כמות: תבנית פאי קוטר 20 ס"מ

החומרים לבצק:

200 גרם קמח

130 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

3 גרם סוכר

3 גרם (כ-3/4 כפית) מלח

1/2 כפית פלפל שחור

עלים מ-3 ענפי תימין

1 ביצה

החומרים למלית:

50 גרם גבינת קשקבל

200 גרם פטריות שמפיניון

1/2 בצל קלוף

1 שן שום קלופה

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כפית אגוז מוסקט

החומרים לרויאל:

100 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

2 שיני שום קלופות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:

מכינים את הקלתית:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה, ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק.
  3. מעבדים 10 שניות/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
  4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט כדי שיהיה נוח לעבודה ומכניסים את הבצק למנוחה למקרר לכחצי שעה.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  6. משמנים את תבנית הפאי.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לקוטר של 25-30 ס”מ ולעובי של ½ ס”מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים את תבנית האפייה.
  8. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים עליו נייר אפיה/ ניילון נצמד ומשקולת (שעועית יבשה/ גרגירי חומוס). אופים אפייה עיוורת כ-15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את הנייר אפייה עם המשקולת ואופים 5 דקות נוספות.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.

מכינים את המלית:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הקשקבל וטוחנים 6 שניות/ מהירות 8. מעבירים לקערה בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את הפטריות וקוצצים 10 שניות/ מהירות 6 מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל והשום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  4. מוסיפים לקערה את הפטריות, החמאה ואת יתרת החומרים ומאדים 7 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  5. מוסיפים את גבינת הקשקבל ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. מעבירים לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.

מכינים את הרויאל:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את השום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מורידיפ מדפנות הקערה את השום בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 15 שניות/ מהירות 4.

מרכיבים ואופים את הקיש:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. מניחים בקלתית האפוייה את מלית הפטריות בשכבה אחידה.
  3. יוצקים מעל את הרויאל באופן שווה ואופים בתנור כ-30 דקות לקבלת גוון זהוב.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ-15 דקות. פורסים ומגישים חם.

FEINTIP

הגישו את הקיש פטריות וקשקבל בליווי סלט עלים מרענן. זהו בהחלט שילוב מנצח!

מתכונים נוספים