החומרים:
1 ק"ג מים
400 גרם תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
50 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
60 גרם כרישה (רק החלק התחתון הלבן) חצויה לאורכה וחתוכה לפרוסות של 1 ס"מ
60 גרם אפונה (אפשר קפואה)
250 גרם פילה דג סלמון ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות של 3 ס"מ
10 גרם מלח
1 כף פטרוזיליה קצוצה
להברשה:
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- יוצקים מים לקערת התרמומיקס.
- מעבירים לסלסלת הבישול קוביות תפוחי אדמה וגזר ומניחים אותה במקומה בקערת התרמומיקס.
- מעבירים למגש התחתון של כלי הורומה פרוסות כרישה ואפונה, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומבשלים 32 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מניחים קוביות סלמון במגש העליון של כלי הורומה, מניחים מעל למגש התחתון בכלי הורומה וממשיכים לבשל 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מעבירים את הירקות המבושלים לקערת ערבוב ומערבבים בעזרת מזלג לעיסה גסה.
- מוסיפים מלח, פטרוזיליה ואת קוביות הסלמון המבושלות ומערבבים אותם בעזרת מזלג אל העיסה. מקפידים שלא לרסק לגמרי את הירקות והדג.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- יוצרים מהעיסה קציצות אליפטיות במשקל 60 גרם, בגודל ביצה ובעובי של 2 ס”מ. מניחים את הקציצות על תבנית האפייה ומברישים במעט שמן זית.
- מעבירים את תבנית האפייה אל התנור ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
FEINTIP
השתמשו בתבנית עוגיות בצורות שונות על מנת לעצב את הקציצות ולהוסיף עניין עבור הילדים.