חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

קציצות פילה סלמון וירקות

כמות: 14-16 קציצות

החומרים:

1 ק"ג מים

400 גרם תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

50 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

60 גרם כרישה (רק החלק התחתון הלבן) חצויה לאורכה וחתוכה לפרוסות של 1 ס"מ

60 גרם אפונה (אפשר קפואה)

250 גרם פילה דג סלמון ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות של 3 ס"מ

10 גרם מלח

1 כף פטרוזיליה קצוצה

להברשה:

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מים לקערת התרמומיקס.
  2. מעבירים לסלסלת הבישול קוביות תפוחי אדמה וגזר ומניחים אותה במקומה בקערת התרמומיקס.
  3. מעבירים למגש התחתון של כלי הורומה פרוסות כרישה ואפונה, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומבשלים 32 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  4. מניחים קוביות סלמון במגש העליון של כלי הורומה, מניחים מעל למגש התחתון בכלי הורומה וממשיכים לבשל 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  5. מעבירים את הירקות המבושלים לקערת ערבוב ומערבבים בעזרת מזלג לעיסה גסה.
  6. מוסיפים מלח, פטרוזיליה ואת קוביות הסלמון המבושלות ומערבבים אותם בעזרת מזלג אל העיסה. מקפידים שלא לרסק לגמרי את הירקות והדג.
  7. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים קלות.
  8. יוצרים מהעיסה קציצות אליפטיות במשקל 60 גרם, בגודל ביצה ובעובי של 2 ס”מ. מניחים את הקציצות על תבנית האפייה ומברישים במעט שמן זית.
  9. מעבירים את תבנית האפייה אל התנור ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

FEINTIP

השתמשו בתבנית עוגיות בצורות שונות על מנת לעצב את הקציצות ולהוסיף עניין עבור הילדים.

מתכונים נוספים