חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

רוטב עגבניות בסיסי

כמות: 800 גרם רוטב

החומרים:

2 בצלים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים

3 שיני שום קלופות

50 גרם שמן זית

1 ק”ג עגבניות בשלות חצויות (אפשר משימורים)

1 כפית סוכר

עלים משני גבעולי תימין

10 יחידות עלי בזיליקום

½ 1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל, השום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מוסיפים את השמן זית ומאדים 4 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
  3. מוסיפים את העגבניות, הסוכר, עלי תימין, מלח ופלפל ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7.
  4. מבשלים 13 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים 2 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 3.
  5. טוחנים את הרוטב 7 שניות/ מהירות 10.
  6. מעבירים את הרוטב לכלי זכוכית אטום ושומרים במקרר עד לשימוש. הרוטב ישמר במקרר עד חודש ימים.

FEINTIP

השתמשו בעגבניות אדומות ובשלות בעלות טעם עשיר של קיץ.
מומלץ להשתמש בעגבניות תמר שצצות לרגע בקיץ ונעלמות כהרף עין.

מתכונים נוספים