החומרים:
1 ק"ג עגבניות טריות (ניתן גם להשתמש בעגבניות איכותיות משימורים)
30 גרם שמן זית
2 שיניי שום כתוש
1 כפית עלי תימין טרי
1 כפית עלי בזיליקום טרי קצוצים
15 גרם מלח
5 גרם פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה בתרמומיקס:
- שוטפים היטב את העגבניות וחותכים לרבעים (אם משתמשים בעגבניות טריות).
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים וטוחנים 10 שניות/ מהירות 8 למרקם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- יוצקים את הרוטב לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.
אופן ההכנה ללא תרמומיקס:
- שוטפים היטב את העגבניות וחותכים לרבעים (אם משתמשים בעגבניות טריות).
- מכניסים לקערת מעבד המזון (או לכלי מתאים לבלנדר מוט) את כל החומרים ומעבדים לקבלת מרקם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- יוצקים את הרוטב לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.
FEINTIP
- הרוטב ישמר במקרר כשלושה ימים. הוא אינו מתאים להקפאה.
- בא לכם איטליה? הוסיפו כמה צלפים ופילה אנשובי ובתוך 4 דקות אתם בארץ המגף.