החומרים:
החומרים תפוחים מאודים במילוי אגוזי מלך וקינמון:
120 גרם אגוזי מלך קלויים
1 כפית גדושה קינמון טחון
50 גרם סוכר
60 גרם שומן קוקוס
400 גרם מים
3 תפוחי פינק ליידי
2 כפיות תמצית וניל
החומרים לרוטב זביון:
120 גרם סוכר
6 חלמונים
60 גרם (¼ כוס) יין לבן
אופן הכנת התפוחים:
- מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזי מלך וטוחנים 5 שניות/ מהירות 4. מוציאים את האגוזים מקערת התרמומיקס ומחלקים לשתי קערות; באחת 80 גרם ובשנייה 40 גרם ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וקינמון וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10, מוסיפים שומן קוקוס ו-80 גרם אגוזי מלך ומערבבים 15 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מוציאים את התערובת מקערת התרמומיקס ושומרים בצד עד לשימוש.
- יוצקים לקערת התרמומיקס ב-400 גרם מים.
- מגלענים את התפוחים וחותכים אותם לרוחבם לפרוסות בעובי 1 ס”מ, סה”כ 12 פרוסות.
- מרטיבים קלות 2 חתיכות נייר אפייה בגודל 20 ס”מ X 30 ס”מ, מועכים אותם מעט באמצעות הידיים, ומניחים על שני מגשי הורומה.
- מפזרים על נייר האפייה שבכל מגש 20 גרם מאגוזי מלך הקצוצים, מניחים 6 פרוסות תפוח בכל קומה מעל האגוזים, מפזרים מעל מרכז כל פרוסת תפוח מתערובת שומן הקוקוס, האגוזים והקינמון.
- מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס ומאדים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מגישים חם בתוספת רוטב זביון
אופן הכנת הזביון:
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערה את כל החומרים ומבשלים 15 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 4.
- יוצקים מעל לתפוחים ומגישים.